Vans Sk8 Hi Zip Whispering Rosa qnkI2b

SKU5965576889
Vans Sk8 Hi Zip Whispering Rosa qnkI2b
vans Vans Sk8 Hi Zip Whispering Rosa qnkI2b Vans Sk8 Hi Zip Whispering Rosa qnkI2b
workout program with pictures Skip
android multiple gmail accounts Søk
jensen exclusive iii kantor wymiany walut szczecin Toggle Nav jewish community spain
black eyed peas boom Handlekurv
Timberland Pro Stål Tå Støvler Svart noG6a9o3
actionscript in array Ønskeliste
robben ford fender guitar
Join us
Reebok Kvinners Easytone Bukser nGQAihzhBA
» Converse Chuck Taylor All Star Lave Topp Womens 10 ywZvkjKKG
» Puma Sko Menn Hvitt Og Gull OSpiFE
» Stilleste Gutt På Sovesal 1
Album: Haba Haba!

Lillebjørn Nilsen - Stilleste gutt på sovesal 1

Husker du den gangen da vi gikk på folkeskolen, da sommer'n det var feri'koloni? Vi møtte opp på Møllergata fikk en lapp rundt halsen med navnet og hvor lenge vi sku' bli

Opptil åtte uker var vårt tilbud fra kommunen og selvsagt måtte vi bli tida ut Så sto vi der og stamma mens vi tok farvel med mamma. Den eneste jeg kjente der var Knut.

På Møllergata Skole ble vi tellt og delt i grupper som marsjerte ned til Østban' for å dra. Jeg følte meg så ensom da jeg så at Knut var borte en kompis hadde vært så fint å ha.

Det var ingen som jeg kjente da jeg kom om bord i toget så jeg satt der uten noen ting å si. Med trillrund skalle som var klippt en gang for alle på vei til sommer'ns feriekoloni.

Ingen visste hvor vi skulle, noen gjetta og funderte noen hadde vært på mange plasser før Det var Brusetkollen, Eilert Sundt og Wergeland og Tangen og visstnok noen steder lengre sør.

Jeg kikka ut av toget, det ble slutt pa hus og gater det var trær og vann og grønt og sikkert bra. Jeg satt der nokså stille, for jeg syns det var litt ille å bli sendt avgårde hjemmefra.

Omsider var vi framme på or'ntlig bondelandet Og en kraftig voksen stemme ropte: «Hør!» Så kom det fram en mann som kallte seg for "Onkel" men ingen av oss kjente'n ifra før.

«Det var på Capri jeg så henne komme» -sang onkel og etter'n to og to marsjerte vi. Kan tro vi var et syn: førti gutter ifra by'n på vei til or'ntlig feriekoloni.

Jeg skulle vel fortelle noe spennende som skjedde men stort sett var det fotball og mat Men jeg husker nokså godt at vi reiste hjem igjen og mamma fikk se sommern's resultat:

jeg hadde lang fin lugg og fine bollekinner hadde vrikka foten som seg hør og bør hadde fått no'n nye venner hadde felt no'n flere tenner men ellers var jeg akkurat som før

Det er lagd så mange sanger om å ha det gøy på landet denne handla om å lengte hjem. Jeg husker noen kuer - kanskje ennå flere fluer men det va'kke noe spennende ved dem.

Nå mange år etter kan jeg kikke opp på veggen på et minne som jeg ennå har igjen diplomet som jeg fikk har en enkel symbolikk; «Stilleste gutt pa Sovesal 1.»

Submitted by Guest
Timberland Pro Series Titan Sikkerheten Tå Trekkere nU2SzRxI
New Balance Minimus Sti Salg ZoLBh4t

Top New Balance 998 År Med Leting Fiyat MHBlQg9N
songs

Skrevet ut: søndag 27. mai kl. 02:37

Converse All Star Chuck Taylor Sort Skinn LGK1O
/ / September 2016 / Er du for syndig til å bli frelst?

Foto: SIphotography/Thinkstock

Manglende selverkjennelse og fastlåste feilforestillinger om frelsen gjør det vanskelig å «se» hva Gud tenker om oss.

Hvis du også er mann, har vi en del tilfelles. Sannsynligvis drøyer også du i det lengste med å oppsøke legen. Hvorfor bruke verdifull arbeidstid på å vise svakhet i denne tid hvor trenden er å forsøke å oppnå evig ungdom og evig liv? Hvorfor bry seg om de «vondtene» som likevel går over av seg selv? Legens råd er enten å ta det med ro, og det kan jeg gjøre fint uten å snakke med en lege. Eller, hvis det er noe mer alvorlig, er det best å vite minst mulig siden det er lite å gjøre noe med det uansett.

Det spekuleres i om denne tankegangen kan ligge bak det faktum at forventet levetid for kvinner er hele fem år lenger enn norske menns. Machomenns redsel for å bli oppfattet som kjerringer kan koste oss flere leveår enn vi liker. Tilsvarende er kjønnsbalansen i norske menigheter sammenlignbare med norske venterom. Kvinner ser ut til å ha lettere for å søke hjelp for sine problemer, enten det gjelder den fysiske kroppen eller det mentale og åndelige.

For hvis du ser i verdenshistorien er det lett å oppdage menneskehetens iboende sykdom. Det er lett å navngi disse menneskene også: Mao, Stalin, Hitler, Idi Amin, Pol Pot, Bush. Men problemet er at vi alle har fått en uønsket fødselsgave. Vi lever alle under synd, en tilbøyelighet til å gjøre det som ikke er godt samtidig som vi unngår å gjøre det vi burde. Bibelens Paulus beskriver elendigheten slik: «Jeg elendige menneske, hvem skal fri meg fra dette dødens legeme?» (Romerne 7:24).

Dette utsagnet kommer etter en viktig erkjennelse: «For jeg vet at i meg, det er mitt kjød, bor det intet godt» (Romerne 7:18a). Pauli egen historie er spesiell. Hans opprinnelige navn var Saulus (den ønskede, gr.). Han var jødenes wonderboy, en som levde opp til navnets forventninger. Under de kristnes etablering etter Jesu korsfestelse, ble han den fremste til å forfølge de kristne. Full av iver sto han bak fengslinger og drap i full visshet om at han tjente den gode sak. I retrospektiv er det lett å undre seg over slik oppførsel fra en mentalt frisk mann. Selv om han var overbevist om at hans vurderinger fremmet Guds rike, beskriver han dette som bare skrap i forhold til sitt nye liv med Jesus.

I sin egen åndelige blindhet ble han gjort bokstavelig blind av Gud med hensikt. Han måtte innse at han trengte å bli helbredet fra sin synd. For at det kunne skje måtte han ha sin egen legekonsultasjon. Han måtte bli helbredet. Legenes overlege ville gjerne gi ham godt syn, et syn som åpenbarer egen syndighet, men også Guds herlige tilgivelse. Som bonus fikk han også det fysiske synet tilbake. Det nye blikket på livet endret mannen så mye at han også ønsket å endre navnet til Paulus (den lille gr.).

På dette tidspunktet var han en fryktet person blant de kristne og måtte innse at et dårlig rykte henger lett ved en. Hvordan kunne en drapsmann bli Guds redskap? Hvorfor skulle Gud bruke en mann med et så tvilsomt rulleblad? Som samtidig ville også jeg kanskje undre meg over logikken bak denne utvelgelsen. Men Gud vil gjerne bruke mennesker med en tvilsom historikk. Under Faraos Egyptiske styre ble Moses den tids wonderboy, den ønskede. Men hardhendt behandling av en arbeider førte til at også han ble drapsmann. Etter lang tids ydmykelse ble også han skikket til større oppgaver i Guds rike på jorden. En stor synder som også ble en stor tjener for Gud.

Felles for dem begge er at de betraktet denne verden som sitt arbeidsfelt, men at deres virkelige hjem var i himmelen hos Gud. Om Moses står det: «Han ville heller lide vondt sammen med Guds folk enn å nyte synden en kort tid. Han holdt Kristi vanære for en større rikdom enn skattene i Egypt, for han så fram til lønnen» (Hebreerne 11:25-26). Videre kjennetegnes hans liv av at han levde som om han kunne se Gud, den usynlige. Hans tro ble så stor og dyptgripende at verdens rikdommer og ære ble uvesentlige sett i lyset av Guds herlighet. Logikk med åndelige briller, galskap i denne verdens øyne.

Det var ikke et kvalifikasjonskrav å ha en stygg CV, men Gud så, og ser fortsatt etter personer med tilstrekkelig egeninnsikt til å erkjenne sin egen syndighet. Å kunne se syndens galskap åpner for å kunne se det motsatte, som er Guds rettferdighet. Det fører til et ønske om å bli kjent med Gud som Herre og leder for livet. Jesus blir en venn, en venn uten egenkjærlighet. En venn som alltid er å stole på, en som ikke er synlig for det fysiske øye men tydelig for det åndelige øye. Denne vennen vil gjerne ha kommunikasjon også, helst hele tiden. Det er mulig gjennom toveiskommunikasjon, som er bønn og bibellesning.

Hvilken relevans har dette med våre liv i dag? Bibelens historier forteller oss at alle de frelste i himmelen vil være store og mindre syndere som fikk sine liv forandret gjennom Guds legedom. Der hvor din norske bibel bruker ordet «frelse» kan den opprinnelige betydningen både være redning eller legedom, helbredelse. Himmelen vil derfor være befolket med individer som forstår syndens syndighet ved siden av å forstå Guds store rettferdighet. De vil elske Gud i den grad de forstår hvor mye de er tilgitt.

Dagens mennesker har gjerne en av to feilforestillinger om Guds frelse: Den vanligste er å tilpasse sin egen rettferdighet til Guds rettferdighet. En humanistisk tankegang som utelukker at Gud er en lege som lengter etter å utføre sin helbredelse. At Gud får godta meg som jeg er.

En annen vanlig felle er å tenke at det ikke kan være tilgivelse å finne for en så stor synder som meg. Jeg som har gjort så mye galt med og uten forsett kan umulig bli akseptert som et Guds barn og stå der sammen med alle de gode menneskene i himmelens porter. Jeg håper Gud åpenbarer seg for deg i det han sier: «For jeg vet de tanker jeg tenker om dere, sier Herren. Det er fredstanker og ikke tanker til ulykke. Jeg vil gi dere framtid og håp» (Jeremia 29:11). Gud ser på oss med vennlighet og ønsker alt det beste for oss. Det utelukker et liv i bevisst synd. Syndens natur er destruktiv og nedverdigende.

Vi gjør klokt i å legge vår selvtilstrekkelighet til side sammen med våre machoidealer. Men vi trenger ikke å ta oss fri fra å booke legetime. Det koster heller ingenting samtidig som det koster alt. Det gamle livet med dårlige, destruktive vaner legges på historiens skraphaug uten gjenkjøpsrett. Forutsetningen er evnen til å se at en sykdom er uønsket og må behandles for å oppnå helbredelse.

Derfor er kallet til oss i dag å utbedre den åndelige synsevnen ved å påføre øyensalve (Åpenbaringen 3:18) slik at vi kan se våre egne behov for hvite klær, Guds rettferdighet. Videre er det Guds ønske å etablere et nært og intimt forhold som legger grunnlaget for den endelige seieren.

Aktivitetskalender

ANNONSE
MIN SIDE

Tips: [email protected]

–Har dere brølt mye i det siste? Det har vi hørt...

Publisert: 31.05.2018 kl 17:13

Har du gått forbi Trikkestallen og sett en stor, oransje tigerbuss? Og kanskje en mystisk mann med hatt, kort og kniver?

Adidas Herde Vol En Størrelse 13 2Bsw7T

Skechers Minne Skum Gel Infusert Bred Tilpasning Yt6VlMM

Publisert: 21.05.2018 kl 11:28 - Oppdatert: 22.05.2018 kl 13:32

2. juni blir det skikkelig sommerstemning i bydelen, med mange utekonserter å velge mellom.

ANNONSE

Mizuno Bølgen Rytteren 20 Damestørrelse 10 5CcxsR

Publisert: 18.05.2018 kl 11:26 - Oppdatert: 20.05.2018 kl 12:33

Bilder fra 17. mai-feiringen og barnetoget på Karl Johan!

Under Armour Kvinners Speedform Studiolux Treningssko 9HHcs

Menn Nike Free 50 V2 Løpesko Svart FDO2Q

Publisert: 16.05.2018 kl 09:27 - Oppdatert: 16.05.2018 kl 09:34

Arrangerer pop up-sykafé med minikonsert for å løfte miljøet og kreativiteten i den grønne bydelen vår!

– Sitter igjen med et sterkt minne om de fine menneskene vi har møtt

Publisert: 14.05.2018 kl 17:04 - Oppdatert: 14.05.2018 kl 17:25

Et strålende opplagt kronprinspar lot seg imponere over Bydel Sagenes satsing på grønne lunger, kulturtilbudet og den sterke lokalidentiteten da de mandag kom på offisielt besøk. Men selv om de fikk se klovneteater og kjøre el-sykkel tvers over bydelen, var det marsvinene Märtha og Louise som frembr...

Reebok Zigtech Gutter QGtbaI8

Publisert: 11.05.2018 kl 09:26 - Oppdatert: 12.05.2018 kl 09:57

Se programmet for det kongelige besøket i Bydel Sagene! På Haarklous plass blir det folkefest med 700 skolebarn.

Se hva som skjer 17. mai i Bydel Sagene!

Publisert: 11.05.2018 kl 07:07 - Oppdatert: 16.05.2018 kl 13:39

Se tidspunktene for flaggheising og taler om morgenen, og morsomme arrangement om ettermiddagen med musikk, leker og god mat!

Kontakt

GeoNova ASTrollkleiva 231389Heggedal+47974 69 090

Editor: Halfdan [email protected]@geo365.nowww.geo365.no

Asics Gelupcourt Gs Volleyball Skoen gfSuIIWd3

Privacy Policy

©2018 GeoNova AS

Lenker

Kategorier

Siste artikler